Llegir abans de curar vol contribuir a fomentar la mirada reflexiva i l’actitud empàtica i compassiva en els professionals sanitaris. Pensem que la lectura amb profunditat de moltes obres relacionades amb la salut i l’atenció sanitària és útil per enriquir-se i poder comprendre el món i les persones que necessiten atenció.
També permet compartir les experiències viscudes per altres persones i conèixer les idees i reflexions que els varen fer sorgir aquestes vivències, la qual cosa pot ajudar a concebre noves possibilitats per millorar la relació amb els pacients, a aprendre, a imaginar, a pensar i a fomentar l’esperit crític i responsable en els metges, infermeres i la resta de professionals.
Sabem que cada vegada les càrregues de treball són més grans i també que existeixen moltes altres iniciatives de recerca, docents, formatives, que atrauen l’interès, per això vàrem sol·licitar l’acreditació del Consell Català de les professions sanitàries, que, atès l’interès que consideren que té aquesta en la formació dels professionals sanitaris, la va concedir.
Des del curs 2021-22, a més, i gràcies a la col·laboració de la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA, hem iniciat una nova fase del projecte que ofereix, als professionals de la salut, les eines, recursos i suport per poder realitzar els seus clubs també en format híbrid o virtual 100%.
La Societat Catalana de Bioètica, Barcelona Ciutat de la Literatura UNESCO i el projecte LletrA de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) us convidem a accedir a aquest espai de suport, tant per als conductors dels futurs clubs de lectura com per als participants, on trobareu un espai d’autoformació, diàleg, intercanvi i participació.