Projecte

El club de lectura vol contribuir a fomentar la mirada reflexiva i l’actitud empàtica i compassiva en els professionals sanitaris. Pensem que la lectura amb profunditat de moltes obres relacionades amb la salut i l’atenció sanitària és útil per enriquir-se i poder comprendre el món i les persones que necessiten atenció.

També permet compartir les experiències viscudes per altres persones i conèixer les idees i reflexions que els varen fer sorgir aquestes vivències, la qual cosa pot ajudar a concebre noves possibilitats per millorar la relació amb els pacients, a aprendre, a imaginar, a pensar i a fomentar l’esperit crític i responsable en els metges, infermeres i la resta de professionals.

Sabem que cada vegada les càrregues de treball són més grans i també que existeixen moltes altres iniciatives de recerca, docents, formatives, que atrauen l’interès, per això vàrem sol·licitar l’acreditació del Consell Català de les professions sanitàries, que, atès l’interès que consideren que té aquesta en la formació dels professionals sanitaris, la va concedir.

La Societat Catalana de Bioètica, Barcelona Ciutat de la Literatura UNESCO i el projecte LletrA de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) us convidem a accedir a aquest espai de suport, tant per als conductors dels futurs clubs de lectura com per als participants, on trobareu un espai d’autoformació, diàleg i mentoratge.

I si voleu conèixer les persones que hi ha darrera del projecte, aquí ens teniu.

Com possar en marxa un club de lectura al teu centre de treball?
“Entre dos cirurgians igualment competents, procuri que l’operi qui hagi llegit Txékhov.”
Simon Leys

Crèdits

Idea i direcció del projecte

Societat Catalana de Bioètica, Barcelona ciutat de la literatura i projecte LletrA.

Coordinació de continguts i clubs de lectura

Susanna Álvarez
http://llegeixesoque.blogspot.com