Experiències

Club de lectura 2019 a Badalona Serveis Assistencials
Comparteix
Facebook
Twitter

Reflexions sorgides del Club de lectura de Badalona Serveis Assistencials.

Totes dues disciplines comparteixen l’humanisme, tot i que, actualment, la medicina està molt basada en el paradigma biologicista; en sabem molt, de fàrmacs i de malalties, però continuem sabent molt poc de les persones a les quals els hi apliquem aquests coneixements.

Totes dues s’adrecen a les persones. La literatura va dirigida a les persones (lectors) i la medicina va dirigida a les persones (malalts).

Comparteixen el llenguatge, la circulació de la paraula, el coneixement de la naturalesa i la condició humana.

Les dues tracten sobre les preocupacions, inquietuds, afliccions de l’ésser humà sobre la vida, la mort, la malaltia, el dolor de viure, l’amor, la sexualitat…

Sobre la relació entre Medicina i Literatura

"Totes dues disciplines comparteixen l’humanisme, tot i que, actualment, la medicina està molt basada en el paradigma biologicista; en sabem molt, de fàrmacs i de malalties, però continuem sabent molt poc de les persones a les quals els hi apliquem aquests coneixements."
"Totes dues s’adrecen a les persones. La literatura va dirigida a les persones (lectors) i la medicina va dirigida a les persones (malalts)."
"Comparteixen el llenguatge, la circulació de la paraula, el coneixement de la naturalesa i la condició humana."
"Les dues tracten sobre les preocupacions, inquietuds, afliccions de l’ésser humà sobre la vida, la mort, la malaltia, el dolor de viure, l’amor, la sexualitat..."